Renovatiewerf

ZuidtrAnt en Zonnewind zijn jouw werfleider bij de renovatie van je woning

Ben je overtuigd dat je iets wil doen aan je energieverbruik? Weet je niet goed waar te beginnen bij de energetische renovatie van je bestaande woning? Ben je zelf niet zo handig aangelegd en is verbouwen voor jou een grote drempel? Dan zijn wij je ideale partner! Samen maken we met jou je woning klaar te maken voor de toekomst. Hulp op maat, volgens je eigen budget en mogelijkheden. Wij werken volgens de burenpremie van Fluvius en zijn erkende benovatiecoach.

Waarom zou ik BENOveren? BENOveren is BEter reNOveren dan gebruikelijk is. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties, goed gepland en met deskundig advies, zodat de verschillende renovatiestappen in de meest logische volgorde worden uitgevoerd, en ook latere renovatiestappen haalbaar blijven. Een geBENOveerde woning biedt vele voordelen op het vlak van leefkwaliteit, duurzaamheid, energiebesparing, onderhoud.

Je wil je (nieuwe) woning energiezuinig maken en je weet niet waar je moet beginnen? Je ziet door de bomen het bos niet meer en hebt geen kaas gegeten van al die nieuwe technieken? Tijdens een renovatieaudit neemt onze BENOvatiecoach je woning onder de loep. Hij of zij bekijkt welke maatregelen nuttig zijn waaronder dak-, vloer- en muurisolatie, goed isolerende ramen en deuren en de verwarmings- en ventilatie-installatie.  Ook de mogelijkheden voor het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen worden onderzocht. Je krijgt een verslag waarin verschillende maatregelen worden voorgesteld op maat van jouw woning. Je krijgt een overzicht van de besparingen die je daarmee kan realiseren. Je krijgt ook advies over premies en financieringsmogelijkheden. Je kiest zelf welke maatregelen je wil uitvoeren.

Heb je de intentie om ook te verbouwen tijdens de renovatie en heb je een bouwaanvraag hiervoor nodig, dan brengen we je graag in contact met een architect die je hierin kan begeleiden.

Wij ontzorgen je van A tot Z tijdens de renovatie van je woning! Het volledig traject kost je € 250 excl BTW. Hiervoor krijg je niet enkel de begeleiding van de maatregelen volgens de burenpremie van Fluvius, maar zorgen we ook voor een EPC attest. Zo kan je ook in aanmerking komen voor de EPC – label premie en kan je het attest gebruiken bij verhuur of verkoop van je woning.

.

 

In 1 – 2 – 3 – 4 – 5 naar BENOvatie

1

Inschrijven

Vul het inschrijvingsformulier in en plan zo een afspraak voor een bezoek van een BENOvatiecoach. Ondervind je problemen daarbij, stuur een e-mail of neem contact op via telefoon.

2

Advies

  • Ontvang een gepersonaliseerd stappenplan met advies en richtprijzen voor de aanbevolen maatregelen.
  • Ontvang een EPC attest- voor renovatie om de EPC-label premie te kunnen aanvangen.
  • Telefonische feedback of online bespreking van het stappenplan.

3

Begeleiding

Fluvius-maatregelen 1+2
Een kosteloze begeleiding (burenpremie) door de Benovatiecoach die offertes opvraagt en met jou analyseert, mogelijke premies voorstelt en adviseert rond mogelijke leningen. Jij kiest uiteindelijk de aannemer.

4

Opvolging

De aannemer maakt een contract met jou en voert de werken uit. De BENOvatiecoach volgt de werken op en doet de oplevering samen met jou. Hij zorgt ook dat je de premie van Fluvius ontvangt. Na uitvoering van alle maatregelen ontvang je een nieuw EPC attest.

5

Begeleiding Plus

Heb je meer dan 2 maatregelen die je wil uitvoeren of wil je een maatregel uitvoeren die niet valt onder de burenpremie, dan maken we je een gepersonaliseerd voorstel voor de begeleiding.

Schrijf je nu in!

Met dit formulier peilen we naar jouw renovatiepotentieel.
Zowel huiseigenaars, huurders, verhuurders als (kleine) bedrijven komen in aanmerking.

10 redenen om te BENOveren

Een lagere energiefactuur
Niemand gooit graag geld door ramen, deuren, muren, daken en vloeren. Dat is nochtans precies wat we doen in een woning die niet voldoende is geïsoleerd en die niet op de juiste manier wordt verwarmd en geventileerd. Als je BENOveert, verbruik je niet langer onnodig veel energie. 

Meer comfort
BENOveren is niet alleen goed voor je energiefactuur, maar ook voor jezelf en je gezin. In een geBENOveerd huis is het immers veel prettiger wonen. De constante temperaturen verhogen je comfortgevoel, je hebt minder last van tocht, de wanden en vloeren voelen warmer aan in de winter, en in de zomer heb je geen last van oververhitting.

Een gezonder binnenklimaat
Het belang van de luchtkwaliteit in een woning wordt vaak onderschat. Nochtans heeft die een belangrijke invloed op onze gezondheid. Een BENOvatie is een ideale gelegenheid om ook de ventilatie te verbeteren. Door continu en gecontroleerd te ventileren, krijgen we verse zuurstof binnen en wordt de vervuilde of vochtige lucht naar buiten afgevoerd.

Esthetische meerwaarde
Je woning is je ultieme visitekaartje. Zowel vanbuiten als vanbinnen. Wanneer je bij je BENOvatie de isolatiewerken combineert met een nieuwe gevelbekleding en/of een nieuw dak, dan oogt je woning veel aantrekkelijker. Wanneer je dan nog eens binnenin aandacht besteedt aan de juiste afwerkingsmaterialen, heb je een huis dat je esthetisch perfect op het lijf geschreven is.

Financiële meerwaarde
Je hoeft maar naar de vraagprijzen van huizen te kijken en je ziet het meteen: gerenoveerde huizen worden veel duurder verkocht dan soortgelijke woningen die niet zijn aangepast aan de voorwaarden van vandaag. Als je BENOveert, zorg je ervoor dat je huis nog meer in marktwaarde stijgt – en in de toekomst zijn waarde behoudt – omdat het er dan heel wat beter uitziet en omdat je met een BENOvatie perfect in regel zal zijn met de energieprestatie-eisen van morgen.

Nodig voor ons klimaat
Door te BENOveren, bewijs je het milieu en de toekomstige generaties een grote dienst. Een goed geïsoleerde en luchtdichte woning heeft minder verwarming nodig, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Wanneer je voor ruimteverwarming en het verwarmen van sanitair water ook nog eens een beroep doet op hernieuwbare energie, reduceer je de CO2-uitstoot tot een absoluut minimum. Door te BENOveren zal onze energievraag sterk dalen en meteen wordt Vlaanderen veel energieonafhankelijker.

Je woning klaar voor je oude dag
Met een doordachte BENOvatie kan je niet enkel de energiebehoefte laten dalen en het binnenklimaat en de leefkwaliteit verbeteren, je kan tegelijk ook het gebruiksgemak, de veiligheid en de toegankelijkheid van je woning bevorderen. Zo kan je op latere leeftijd langer thuis blijven wonen, en nog lang genieten van de vele voordelen die je geBENOveerde woning je te bieden heeft.

Minder onderhoud
Als je je woning nog niet grondig hebt gerenoveerd, is de kans groot dat je om de haverklap een vakman moet bellen voor kleine en grote herstellingen of onderhoudswerken her en der. Bij een geBENOveerde woning is dat minder het geval. Die heeft minder frequent onderhoud nodig. Kies je voor je BENOvatie voor welbepaalde technologieën of materialen, dan daalt ook de kostprijs van de onderhoudswerken.

Vandaag al haalbaar
Met een BENOvatie maak je je woning nu al ‘future proof’, terwijl BENOveren zelf allesbehalve futuristisch is. Met de renovatietechnieken van vandaag is een grondige renovatie een perfect haalbare kaart. Ook woningen die eerder al eens werden gerenoveerd, kunnen over het algemeen alsnog tot op BENOvatieniveau worden opgewaardeerd. Uiteraard kan je ook stap voor stap je woning BENOveren.

De overheid betaalt mee
Door te BENOveren bewijs je het milieu, jezelf en je portemonnee een dienst, maar het blijft natuurlijk een investering. Gelukkig biedt de overheid heel wat ondersteunende maatregelen aan die BENOveren betaalbaarder maken: renovatiepremies, premies via de netbeheerder, fiscale voordelen.

Foto’s