03 361 89 88

info@klimaatwerf.be

Renovatiewerf

Weet je niet goed waar te beginnen bij de energetische renovatie van je bestaande woning?

Onze BENOvatiecoachen begeleiden je door het hele proces, van analyse tot uitvoering, om ervoor te zorgen dat je woning zo energie-efficiënt mogelijk wordt. Het doel is niet alleen om energie te besparen, maar ook om je wooncomfort te verhogen en je energierekening te verlagen.

We bieden hulp op maat, volgens jouw budget en mogelijkheden. Samen maken we je woning klaar voor de toekomst.

Hoeveel kost de BENOvatiebegeleiding?

Klimaatwerf werkt met erkende Benovatiecoachen van Fluvius. Dit betekent dat we een beroep doen op de Burenpremie. Dit is een premie die enkel wordt uitgereikt aan renovatiebegeleiders.

Wat betekent dit voor jou?
Elk project vertrekt vanuit de opmaak van een nieuw EPC. Dit certificaat is essentieel om inzicht te krijgen in de huidige energieprestatie en situatie van je woning. Vanuit dit EPC-attest wordt je persoonlijk advies opgemaakt.

Dankzij de Burenpremie van Fluvius kunnen we de kosten heel erg reduceren. Toch is er nog een kleine kost voor jou. We maken onderscheid naargelang het pand (prijzen zijn incl. btw):

  • Appartement: 250 EUR
  • Gesloten bebouwing: 305 EUR
  • (Half)open bebouwing: 365 EUR

Hiervoor krijg je een proef-EPC, en aansluitend een gepersonaliseerd adviesdocument. Als je nadien kiest voor begeleiding krijg je gepersonaliseerde begeleiding bij de werken voor twee maatregelen. Nadien krijg je een eind-EPC van je gerenoveerde woning en we verwijzen je door voor de premieaanvragen. Kortom een totale ontzorging. Voer je minstens één van de geadviseerde maatregelen uit? Dan krijg je na het traject het stop EPC-certificaat terugbetaald. Dit komt neer op 150 euro incl. btw.

De kostprijs geldt voor het hele traject, er zijn geen kortingen wanneer men niet voor de begeleiding kiest.

De maatregelen die in aanmerking komen voor de Burenpremie hebben betrekking tot energie-efficiëntie, minder energie verbruik en duurzaamheid. Dit zijn de volgende: dakisolatie of zoldervloerisolatie, isolatie van buitenmuren, vloerisolatie op volle grond, plafondisolatie, hoogrendementsbeglazing, installatie van een zonneboiler, warmtepompboiler, warmtepomp of ventilatiesysteem.

Wens je nog begeleiding voor de uitvoer van een derde of vierde maatregel? Dan betaal je zelf 400 euro (exclusief BTW) voor de begeleiding per extra maatregel. Ook als je een maatregel uitvoert die niet onder bovenstaande lijst valt. Omdat in deze gevallen geen premies van de overheid worden toegekend. 

Investeer in de Toekomst van Je Woning

Met de expertise van Klimaatwerf en de financiële steun van de Burenpremie, wordt jouw BENOvatietraject eenvoudiger en betaalbaarder. Zet de eerste stap naar een energiezuiniger huis vandaag nog!

EPC-deskundigen

BENOcoaches

Ons team bestaat uit experten die steeds nauwkeurig en gedreven te werk gaan. Enerzijds telt ons team EPC-deskundigen. Anderzijds telt ons team BENOcoachen. Sommigen van hen hebben beide expertises. In dat geval krijg je voor je hele traject één persoon over de vloer. In het andere geval is dat eerst een EPC-deskundige en nadien een BENOcoach.

 

347

Aanmeldingen

230

Adviezen gegeven