Burenwerf in de Bloemenwijk

Samen met gemeente Zoersel werken aan de wijk van de toekomst!

Samen met VZW Klimaatwerf en de bewoners zelf wil gemeente & ocmw Zoersel een heuse energietransitie teweegbrengen in de Bloemenwijk én er op termijn zelfs een hernieuwbare energiegemeenschap van maken.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van de Bloemenwijk en blijf op de hoogte van de activiteiten, samenaankopen en collectieve projecten.

Heb je renovatieplannen en wens je daarbij professioneel advies en begeleiding? 

Zonnepanelen blijven een interessante investering, vooral op een geïsoleerd en gunstig gelegen dak. Maar hoe weet je of jouw dak geschikt is? Schrijf je in bij onze Zonnewerf en we helpen je door de bomen het zonlicht nog te zien.

10 redenen om te BENOveren

Een lagere energiefactuur
Niemand gooit graag geld door ramen, deuren, muren, daken en vloeren. Dat is nochtans precies wat we doen in een woning die niet voldoende is geïsoleerd en die niet op de juiste manier wordt verwarmd en geventileerd. Als je BENOveert, verbruik je niet langer onnodig veel energie. 

Meer comfort
BENOveren is niet alleen goed voor je energiefactuur, maar ook voor jezelf en je gezin. In een geBENOveerd huis is het immers veel prettiger wonen. De constante temperaturen verhogen je comfortgevoel, je hebt minder last van tocht, de wanden en vloeren voelen warmer aan in de winter, en in de zomer heb je geen last van oververhitting.

Een gezonder binnenklimaat
Het belang van de luchtkwaliteit in een woning wordt vaak onderschat. Nochtans heeft die een belangrijke invloed op onze gezondheid. Een BENOvatie is een ideale gelegenheid om ook de ventilatie te verbeteren. Door continu en gecontroleerd te ventileren, krijgen we verse zuurstof binnen en wordt de vervuilde of vochtige lucht naar buiten afgevoerd.

Esthetische meerwaarde
Je woning is je ultieme visitekaartje. Zowel vanbuiten als vanbinnen. Wanneer je bij je BENOvatie de isolatiewerken combineert met een nieuwe gevelbekleding en/of een nieuw dak, dan oogt je woning veel aantrekkelijker. Wanneer je dan nog eens binnenin aandacht besteedt aan de juiste afwerkingsmaterialen, heb je een huis dat je esthetisch perfect op het lijf geschreven is.

Financiële meerwaarde
Je hoeft maar naar de vraagprijzen van huizen te kijken en je ziet het meteen: gerenoveerde huizen worden veel duurder verkocht dan soortgelijke woningen die niet zijn aangepast aan de voorwaarden van vandaag. Als je BENOveert, zorg je ervoor dat je huis nog meer in marktwaarde stijgt – en in de toekomst zijn waarde behoudt – omdat het er dan heel wat beter uitziet en omdat je met een BENOvatie perfect in regel zal zijn met de energieprestatie-eisen van morgen.

Nodig voor ons klimaat
Door te BENOveren, bewijs je het milieu en de toekomstige generaties een grote dienst. Een goed geïsoleerde en luchtdichte woning heeft minder verwarming nodig, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Wanneer je voor ruimteverwarming en het verwarmen van sanitair water ook nog eens een beroep doet op hernieuwbare energie, reduceer je de CO2-uitstoot tot een absoluut minimum. Door te BENOveren zal onze energievraag sterk dalen en meteen wordt Vlaanderen veel energieonafhankelijker.

Je woning klaar voor je oude dag
Met een doordachte BENOvatie kan je niet enkel de energiebehoefte laten dalen en het binnenklimaat en de leefkwaliteit verbeteren, je kan tegelijk ook het gebruiksgemak, de veiligheid en de toegankelijkheid van je woning bevorderen. Zo kan je op latere leeftijd langer thuis blijven wonen, en nog lang genieten van de vele voordelen die je geBENOveerde woning je te bieden heeft.

Minder onderhoud
Als je je woning nog niet grondig hebt gerenoveerd, is de kans groot dat je om de haverklap een vakman moet bellen voor kleine en grote herstellingen of onderhoudswerken her en der. Bij een geBENOveerde woning is dat minder het geval. Die heeft minder frequent onderhoud nodig. Kies je voor je BENOvatie voor welbepaalde technologieën of materialen, dan daalt ook de kostprijs van de onderhoudswerken.

Vandaag al haalbaar
Met een BENOvatie maak je je woning nu al ‘future proof’, terwijl BENOveren zelf allesbehalve futuristisch is. Met de renovatietechnieken van vandaag is een grondige renovatie een perfect haalbare kaart. Ook woningen die eerder al eens werden gerenoveerd, kunnen over het algemeen alsnog tot op BENOvatieniveau worden opgewaardeerd. Uiteraard kan je ook stap voor stap je woning BENOveren.

De overheid betaalt mee
Door te BENOveren bewijs je het milieu, jezelf en je portemonnee een dienst, maar het blijft natuurlijk een investering. Gelukkig biedt de overheid heel wat ondersteunende maatregelen aan die BENOveren betaalbaarder maken: renovatiepremies, premies via de netbeheerder, fiscale voordelen.

Foto’s