Vandaag brengen we een bezoek aan een woning in Mortsel waar we hebben afgesproken met Jolien en Robbert, een van de eerste koppels die deelnamen aan ons project en waarbij de begeleiding inmiddels is afgerond. Ze vertellen over hun ervaringen en de impact die Renovatiewerf heeft gehad op hun renovatieproces.

Goedemorgen Jolien, kun je ons vertellen hoe je bij Renovatiewerf terecht bent gekomen?

Jolien: We hadden plannen om ons dak te renoveren en we startten een online zoektocht naar een aannemer. Puur toevallig kwamen we, via de website van energie coöperatie ZuidtrAnt, Renovatiewerf tegen. Het leek ons de ideale oplossing omdat we overspoeld werden door de enorme hoeveelheid informatie die online beschikbaar was.

En hoe verliep het project nadat je was ingeschreven?

Jolien: Na onze inschrijving kregen we een bericht dat er nog niet genoeg mensen in onze buurt waren voor een begeleiding. Maar dat werd snel opgelost en we konden binnen enkele weken starten. Een EPC-deskundige kwam langs voor een huisbezoek en leverde een stappenplan met energiebesparende maatregelen op maat van onze woning.

Wat gebeurde er na de opmaak van het stappenplan?

Jolien: We wilden oorspronkelijk alleen ons dak isoleren, maar na een gesprek met benovatiecoach Kristof besloten we ook onze achtergevel aan te pakken. Kristof vroeg offertes aan bij verschillende aannemers en hielp ons bij het beoordelen van de offertes en het selecteren van de juiste aannemer. Hij controleerde ook persoonlijk of alle werkzaamheden correct werden uitgevoerd. Terwijl de dakwerken aan de gang waren, ging hij zelfs mee op het dak kijken of alles goed verliep. Ook bij de isolatie van de achtergevel lette hij goed op of alles volgens de regels van de kunst werd afgewerkt. Door deze enkelsteense muur te isoleren, verliezen we nu nog veel minder warmte.

Klinkt als een grondige aanpak! Is jullie huis nu klaar voor de toekomst?

Jolien: We zijn er nog niet helemaal, we willen nog ons kelderplafond isoleren en zonnepanelen plaatsen. Dankzij Kristof voelen we ons zekerder om zelf een aannemer te zoeken voor de kelderisolatie, en voor de zonnepanelen rekenen we weer op jullie hulp want we schreven ons in voor Zonnewerf.

Tot slot, zouden jullie Renovatiewerf aanraden aan vrienden of familie?

Jolien: Absoluut! Het is geweldig om iemand aan je zijde te hebben die communiceert met de aannemer, advies geeft over de voorgestelde producten en de werkzaamheden opvolgt. Zeker voor mensen die niet bekend zijn met renoveren en isoleren, is Renovatiewerf een echte aanrader.