03 361 89 88

info@klimaatwerf.be

Hoe verloopt mijn traject? In 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 naar BENOvatie

1

Inschrijven

Schrijf je in via het online formulier . Vervolgens ontvang je een uitgebreide infofiche over onze manier van werken, de overeenkomst én je offerte. Bezorg ons de ondertekende offerte en overeenkomst terug, en je project kan van start!

2

Opmaak EPC-attest

De EPC-deskundige contacteert je telefonisch voor een eerste afspraak. Bij het plaats bezoek leg je best bouwplannen en informatie over je energieverbruik al klaar. Na het plaats bezoek maakt onze EPC-deskundige een voorlopig EPC-attest op.

3

Advies

Nu gaat de BENOcoach aan de slag. Tijdens een gesprek overlopen de EPC-deskundige en de benovatiecoach samen met jou de mogelijkheden. Vervolgens ontvang je een persoonlijk adviesdocument met een stappenplan om te BENOveren. 

4

Begeleiding

Als je besloten hebt om één of meer maatregelen uit te voeren, kan je beroep doen op begeleiding van de Benovatiecoach. De benovatiecoach vraagt voor jou offertes op, bespreekt deze met je en brengt je in contact met de aannemer.

Beslis je geen maatregelen uit te voeren, vraag je het definitieve EPC aan. 

 

5

Opvolging

De aannemer maakt een contract met jou en voert de werken uit. De benovatiecoach controleert samen met jou of de werken correct werden uitgevoerd. Na uitvoering van de maatregelen ontvang je een eind-EPC met opname van nieuwe maatregelen. Omdat je koos voor één maatregel krijg je nog 150 euro terug. Ook verwijzen we je door voor de premieaanvragen. 

6

Begeleiding Plus

Heb je meer dan 2 maatregelen die je wil uitvoeren of wil je een maatregel uitvoeren die niet valt onder de burenpremie, dan betaal je 400 euro per maatregel voor de begeleiding. Deze prijs is exclusief BTW. We moeten deze vergoeding vragen omdat er in deze twee gevallen geen premies zijn van de overheid.

Hoeveel kost de BENOvatiebegeleiding?

Dankzij de Burenpremie van Fluvius kunnen we de kosten heel erg reduceren. Toch is er nog een kleine kost voor jou. We maken onderscheid naargelang het pand (prijzen zijn incl. btw):

  • Appartement: 250 EUR
  • Gesloten bebouwing: 305 EUR
  • (Half)open bebouwing: 365 EUR

Hiervoor krijg je een proef-EPC, en aansluitend een gepersonaliseerd adviesdocument. Als je nadien kiest voor begeleiding krijg je gepersonaliseerde begeleiding bij de werken voor twee maatregelen. Nadien krijg je een eind-EPC van je gerenoveerde woning en we verwijzen je door voor de premieaanvragen. Kortom een totale ontzorging. Voer je minstens één van de geadviseerde maatregelen uit? Dan krijg je na het traject het stop EPC-certificaat terugbetaald. Dit komt neer op 150 euro incl. btw.

De kostprijs geldt voor het hele traject, er zijn geen kortingen wanneer men niet voor de begeleiding kiest.

De maatregelen die in aanmerking komen voor de Burenpremie hebben betrekking tot energie-efficiëntie, minder energie verbruik en duurzaamheid. Dit zijn de volgende: dakisolatie of zoldervloerisolatie, isolatie van buitenmuren, vloerisolatie op volle grond, plafondisolatie, hoogrendementsbeglazing, installatie van een zonneboiler, warmtepompboiler, warmtepomp of ventilatiesysteem.

Wens je nog begeleiding voor de uitvoer van een derde of vierde maatregel? Dan betaal je zelf 400 euro (exclusief BTW) voor de begeleiding per extra maatregel. Ook als je een maatregel uitvoert die niet onder bovenstaande lijst valt. Omdat in deze gevallen geen premies van de overheid worden toegekend.