Hoe verloopt mijn traject? In 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 naar BENOvatie

1

Inschrijven

Schrijf je in via het online formulier . Vervolgens ontvang je een uitgebreide infofiche over onze manier van werken én een offerte voor de opmaak van het EPC. Bezorg ons de offerte gehandtekend terug, en je project kan van start!
De benovatiecoach maakt een afspraak voor een bezoek aan je woning. Bouwplannen en informatie over je energievebruik kan je al klaarleggen.

2

EPC en stappenplan

Na het bezoek aan je woning maakt onze renovatiebegeleider een voorlopig EPC attest op.
Daarnaast ontvang je een gepersonaliseerds stappenplan met advies over de uitvoer van de voorgestelde maatregelen.

3

Advies

Tijdens een digitaal gesprek overloopt de benovatiecoach samen met jou het EPC en stappenplan. Jullie bekijken samen welke maatregelen je gaat uitvoeren.

4

Begeleiding

Als je besloten hebt om een maatregel uit te voeren, kan je beroep doen op begeleiding van de Benovatiecoach. De benovatiecoach vraagt voor jou offertes op, bespreekt deze met je en brengt je in contact met de aannemer.

5

Opvolging

De aannemer maakt een contract met jou en voert de werken uit. De benovatiecoach controleert samen met jou of de werken correct werden uitgevoerd. Na uitvoering van de maatregelen ontvang je een nieuw EPC attest.

6

Begeleiding Plus

Heb je meer dan 2 maatregelen die je wil uitvoeren of wil je een maatregel uitvoeren die niet valt onder de burenpremie, dan maken we je een gepersonaliseerd voorstel voor de begeleiding.

Hoeveel kost de BENOvatiebegeleiding?

Voor de opmaak van het EPC en stappenplan betaal je 302,5 EUR. In sommige gemeenten kan je een subsidie krijgen, check zeker de mogelijkheden en voorwaarden bij je gemeente.
De begeleiding voor de uitvoer van 2 maatregelen uit het stappenplan is gratis voor jou. Deze begeleiding wordt vergoed met de burenpremie van Fluvius. Wens je nog begeleiding voor de uitvoer van een derde of vierde maatregel? We maken graag een persoonlijk voorstel.
De volgende maatregelen komen in aanmerking: dakisolatie of zoldervloerisolatie, isolatie van buitenmuren, vloerisolatie op volle grond, plafondisolatie, hoogrendementsbeglazing, installatie van een zonneboiler, warmtepompboiler, warmtepomp of ventilatiesysteem.